20. 6. 2023.

Događaji, izvješća

Ivana Maričević

U četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, u 19 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega održano je svečano otvorenje izložbe Mali glazbenici autorice Ive Herman.

Ta Požežanka s ljubljanskom adresom po struci je profesorica glazbe te likovna kreativka kojoj je iskustvo majčinstva bilo inspiracija za stvaranje brenda Jollie Musicians, a radovi su joj prepoznati i u svijetu te predstavljeni u prestižnim časopisima Vogue i Vanity Fair

U glazbenim ilustracijama koje možeš pogledati u Knjižnici autorica je spojila shvaćanje glazbe kao univerzalnog jezika koji aktivira emocionalne reakcije i potiče kreativnost te slike kao primarnog jezika djeteta. Rezultat je kolekcija ilustracija kojima je cilj probuditi zanimanje za glazbu te potaknuti djecu da se opredijele za sviranje glazbenog instrumenta.

Izložba Mali glazbenici dio je Izložbenog programa Knjižnice koji se održava zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a pogledati je možeš do 15. srpnja 2023. godine na Galeriji svjetlosti.

Dođi u Knjižnicu, posjeti izložbu, inspiriraj se glazbenim ilustracijama te saznaj kako je autorica spojila ljubav prema glazbi, iskustvo majčinstva i likovnu kreativnost!