20. 6. 2023.

Događaji, izvješća

Ivana Maričević

U petak, 16. lipnja 2023. godine, u Galeriji Tunel Gradske knjižnice Požega otvorena je izložba Putevima bajke Obrtničke škole.  

Izložba je dio projekta koji je okupio različite struke Obrtničke škole Požega, nastavnike i učenike, a prikazuje njegov put od same ideje, odnosno skice lutkarskog kazališta, do realizacije pozornice na kojoj su učenici održali maštovite lutkarske predstave.

U Galeriji Tunel možeš pogledati kako izgleda Malo kazalište Obrtničke škole te fotografije raznih aktivnosti održanih u okviru projekta koji je okupio učenike stolare, soboslikare, modne tehničare i turističko-hotelijerske komercijaliste te njihove nastavnike. 

Učenici stolari izradili su drveno lutkarsko kazalište, soboslikari su oslikali kazalište i pozadinske prizore za predstavu, modni tehničari izradili lutke i predmete za scenografiju, učenici turističko-hotelijerskog smjera udahnuli život lutkama glumeći u lutkarskoj predstavi Gospođa Hole braće Grimm koja je premijerno izvedena na Adventu u Pleternici, a zatim i u okviru 16. Tjedna psihologije, za članove Udruge Mali princ. Na fotografijama je zabilježena i atmosfera s proba predstave, kao i aktivnosti održane povodom obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva u Gradskom kazalištu Požega.    

Dođi u Knjižnicu, saznaj više o projektu Malo kazalište Obrtničke škole i zaviri u priču koja će te vratiti u djetinjstvo! Izložbu možeš pogledati do 15. srpnja u Galeriji Tunel.