1. 9. 2023.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

I ove su godine osnovnoškolci ponovno imali priliku provesti ljeto u svojoj Knjižnici sudjelovanjem u Lego-maratonu kojim je započeo i završio program Ljeto u Knjižnici 2023. Na Odjelu za mlade i multimediju Gradske knjižnice Požega održana su dva ciklusa ljetnog Lego-maratona za osnovnoškolce. Prvi ciklus timskog slaganja Lego-setova trajao je od 3. srpnja do 7. srpnja, a drugi od 28. kolovoza do 1. rujna 2023. godine.

Školske je praznike u Knjižnici kvalitetno provelo ukupno 42 legoljubaca, a u svakoj akciji slaganja koje su organizirane s ciljem razvoja logičkog razmišljanja te suradničkih i komunikacijskih vještina timski se sastavljalo ukupno 12 Lego-setova raspoređenih prema dobnim skupinama. Budući da neki od njih imaju i više od 1000 dijelova, sudionici nisu imali tako lak zadatak. Sati istraživanja, igre i zabave u Knjižnici bili su usmjereni i na razvoj sposobnosti zaključivanja i koncentracije, poticanje kreativnosti te stvaranje novih poznanstava.

Nakon završetka svakog ciklusa održane su izložba složenih Lego-setova te dodjela diploma za upornost, uloženi trud i uspješno sudjelovanje. Još jednom čestitamo svim sudionicima!

Kako je bilo, pogledaj u fotogaleriji!