6. 9. 2023.

Događaji, najave

Mirna Obradović

U petak, 8. rujna 2023. godine, u 19:30 na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega održat će se otvorenje samostalne izložbe akademske kiparice Tatjane Kostanjević O Ženama Pticama, Šišmišima, Štrigama i Vodenbaburama koja će biti postavljena u Galeriji Tunel i svojevrstan je uvod u jesenski program Knjižnice.

Riječ je o izložbi skulptura čija je pojavnost ujedno primitivna i suvremena, animalistička i senzualna, ali uklopljena u vizualnost današnjice. Razgledavajući izložbu u Galeriji Tunel, koja će ovog puta postati špilja s neobičnim bićima, posjetitelji će imati priliku stvoriti vlastitu priču i doživljaj.

Upravo slojevitost njezinog rada priziva otvorenost novinama, tumači neobične perspektive u kojima se prihvaća različitost, a nemir i zanesenost, osjetljivost i igra otvaraju vrata nekoj novoj stvarnosti u kojoj svijet postaje zavodljiv i maštovit satkan od bezbrojnih mogućnosti i snova. – mr. sc. Jasna Rodin

Tatjana Kostanjević, rođena u Rijeci, samostalna je umjetnica koja živi i stvara u Požegi. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svoj je rad dosad predstavila u okviru pedesetak samostalnih izložbi. Brojne su njezine skulpture postavljene i na javnim površinama.

Izložbu skulptura neobičnih bića možeš pogledati do 8. studenog u radnom vremenu Knjižnice! Dođi, doživi i stvori svoju priču!