19. 10. 2023.

Događaji, najave

Mirna Obradović

U utorak, 24. listopada 2023. godine, u 19 sati u Dvorani mudrosti održat će se multimedijsko predavanje i promocija knjige Put sjevera u kojoj je putopisac Hrvoje Jurić opisao 2100 kilometara dugo zimsko putovanje na dva kotača od Osla do Nordkappa.

Avanturist, biciklist i fotograf Hrvoje Jurić u avanturu se uputio električnim biciklom sa psima Enom i Maxom u posebno opremljenoj prikolici. Tijekom 45 dana putovanja u ekstremnim uvjetima, kad su temperature padale i ispod -40 °C, ovaj je neobični spoj putnika dnevno prelazio od 70 do 100 kilometara. Njihove je dogodovštine na Facebook stranici Giant World Tour by Hrvoje Jurić pratilo više od 3 000 000 ljudi, a dio te pustolovine prikazivao se svakog tjedna i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Put od Skandinavskog gorja do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom, nastavak je putovanja oko svijeta koje je ovaj putopisac iz Slavonije realizirao 2019. godine, čime je neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.

Dođi na promociju knjige o 2100 kilometara dugom zimskom putovanju na električnom biciklu od Osla do Nordkappa i uputi se u neobičnu avanturu s putopiscem Hrvojem Jurićem!