30. 10. 2023.

Događaji, najave

Dijana Klarić

U četvrtak, 9. studenog 2023. godine, u 19 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega u okviru Izložbenog programa Knjižnice održat će se otvorenje samostalne izložbe fotografija Savršeni svijet autorice Marije Mrkojević.  

Savršeni svijet izložba je fotografija nastala u okviru fotonatječaja Camera Aurea koji je Gradska knjižnica Požega raspisala za punoljetne fotografe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji s ciljem promocije zavičajnog stvaralaštva i fotografa s područja Požeško-slavonske županije, ali i obogaćivanja kulturne ponude grada Požege Izložbenim programom Knjižnice.

Natječaj je trajao od 22. veljače do 15. svibnja 2023. godine, a vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora Prosudbeno povjerenstvo ocijenilo je da su radovi autorice Marije Mrkojević najkvalitetniji te je ona odabrana kao pobjednica fotonatječaja Camera Aurea.

Izložba fotografija organizirana je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ljepotu prirode koja nas okružuje ljudi uglavnom doživljavaju kao nešto uobičajeno, a ponekih se sićušnih bića čak i nepotrebno užasavaju. Cilj mi je bio posvetiti pozornost detaljima. Promatrajući ih kroz objektiv, postala sam svjesna kako je sve u prirodi satkano s iznimnom pažnjom i genijalnošću, kao i to da je svaka vrsta remek-djelo za sebe. Zato mogu reći da mi makro fotografija otvara i pokazuje jedan novi, običnom oku nevidljivi svijet – savršeni svijet! ― Marija Mrkojević

Marija Mrkojević rođena je 2. studenog 1981. godine u Požegi. Profesorica je hrvatskog jezika u Gimnaziji Požega. Fotografijom kao hobijem bavi se od 2016. godine i otad je sudjelovala u brojnim natječajima i izložbama.

Izložbu fotografija Savršeni svijet možeš pogledati do početka prosinca u radnom vremenu Knjižnice! Dođi i uvjeri se da savršeni svijet postoji!