7. 11. 2023.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

U petak, 3. studenog 2023. godine, u Gradskoj knjižnici Požega gostovala je Ella Hasel, gimnazijalka iz Vinkovaca koja sa samo 17 godina iza sebe ima već dva pokrenuta bloga, Knjiški recenzeRAJ i SvojaITočka. Susret s najmlađom knjiškom blogericom u Hrvatskoj koja pročita oko 40 knjiga godišnje održan je u organizaciji Čitateljskog kluba ČČ – Čitam&Čilam.

U razgovoru s članicama čitateljskog kluba za srednjoškolce Ella je otkrila kako se rodila ideja za Knjiški recenzeRAJ koji je pokrenula sa samo 15 godina i koji otprilike dvije godine nakon osnivanja ima više od 12 000 članova, kako su na to reagirali njezini roditelji i okolina, ali i da se za blog čulo daleko izvan Hrvatske.

Na susretu koji je na trenutke bio emotivan, ali i pun smijeha, ova mlada zaljubljenica u knjige progovorila je i o najljepšem dijelu tog posla i knjizi koja je ostavila najveći dojam na nju, a otkrila je i svoje kriterije za recenziju od „pet zvjezdica“, koliko se u pisanju recenzija uvijek trudi ostati svoja, kao i da postoje knjige koje ne bi preporučila. S posjetiteljima u Dvorani znanja podijelila je koliko knjiga trenutačno čita i koliko ih inače posjeduje, a osvrnula se i na izbor te obradu lektire dajući nekoliko savjeta za njezino čitanje. Osim toga, svima u publici pokazala je da je sasvim u redu ako ponekad nemamo sve pod kontrolom i da ne možemo uvijek biti jednako uspješni u svim životnim poljima.

Ella je na susretu predstavila i svoj novi projekt SvojaITočka kojim želi pokazati da je dosta lažnih fotografija na Instagramu i za koji je istaknula da će biti njezin put do samopouzdanja i života kakvim bi željela živjeti, a na to želi potaknuti i druge.

Istraži i zaprati blogove Knjiški recenzeRAJ i SvojaITočka, okušaj se pisanju recenzija i podrži projekt kojim je ova hrabra gimnazijalka odlučila stati na kraj lažnom Instagram životu!