22. 11. 2023.

Događaji, najave

Klara Batinović

Ugledna liječnica, specijalistica obiteljske medicine i gestalt psihoterapeutkinja koja je mnogima pružala savjete o tom kako posložiti svoj vlastiti život i sama se našla u nezavidnoj situaciji koja je od nje zahtijevala da samu sebe posjedne na terapeutsku stolicu. O tom procesu objavila je autobiografsku knjigu Spašavala sam brak, a spasila sebe koju će predstaviti u četvrtak, 7. prosinca 2023. godine, u 19 sati u Dvorani znanja. 

Pokušavajući spasiti svoj brak, Vesna Oršulić, supruga te majka četvero djece, poseže za terapijom pisanja te u procesu dugom četiri godine stječe iskren pogled na svoj život, brak i odnose s prijateljima. Spašavajući brak, spasila je i samu sebe, kako govori i naziv njezine autobiografske knjige u kojoj sasvim otvoreno i nesebično progovara o svojim bračnim problemima, usponima te padovima, kao i o rješenjima istih tih problema. 

Naizgled skladna obitelj s obrazovanim roditeljima koji su ujedno i ugledni liječnici, a u pozadini stoji nezadovoljna žena koja osjeća kako sav obiteljski teret nosi sama. Narušena slika idealnog braka i bračnih odnosa bila je poticaj da hrabro i iskreno, ne štedeći svoje osjećaje, progovori o svojem osobnom razvitku u kojem se uspjela založiti za sebe i svoje ciljeve, a da pritom sačuva i unaprijedi svoj brak. 

Spašavala sam brak, a spasila sebe knjiga je za sve one koji su u braku, koji se tek pripremaju za bračni život, a na osobit način to je knjiga o ženinoj borbi koju bi trebao pročitati svaki muškarac. Dođi i poslušaj savjete ugledne psihoterapeutkinje o bračnom suživotu iz sfere njezina osobnog iskustva kojem je dodan i terapeutski osvrt na nastalu situaciju!