31. 1. 2024.

Preporuke

Mirjana Franculić
Vlasta Peći Marčetić

Započeti novu godinu novim romanom poseban je doživljaj. Članovi Čitateljskog kluba Lectoria 2024. godinu započeli su na najbolji mogući način, čitanjem novih naslova raznih izdavača te svjetskih i hrvatskih književnika i književnica koji su tek stigli u Knjižnicu.

Ako si uzeo/uzela u ruke novi roman i o njemu ne znaš ništa, postoji mogućnost da ti se nekoliko početnih stranica neće svidjeti i da ćeš ga pustiti, a možda on u sebi sadrži pravi književni dragulj, samo mu trebaš dati vremena da ga pronađeš.

Ako si uzeo/uzela u ruke novi roman, a čuo si da se nekom sviđa i da ga preporučuje, onda ga nećeš pustiti nakon nekoliko neprivlačnih stranica jer ćeš mu dati priliku da vidiš što je to što ga čini preporukom.

Lectorie stavljaju pred tebe izazov, pročitaj neke od ovih novih naslova i osvijesti si koliko je preporuka važna te koliko možeš otkriti o sebi i o svojem književnom ukusu uspoređujući ga s književnim ukusima drugih čitatelja. Tih 17 najnovijih naslova, što su za tebe izabrali članovi Čitateljskog kluba Lectoria, čekaju te u tvojoj Knjižnici. Vidimo se!

Ivica Ivanišević: Otmica Razreda za književnost

Jon Fosse: Drugo ime

Jon Fosse: Jutro i večer

Narine Abgaryan: Tri jabuke s neba pale

Fernando Aramburu: Čiope

Suleika Jaouad: Između dva kraljevstva

Bruce Marshall: Čudo oca Malahije

Nina Lykke: Ne, ne i ne

Roman Pavić: Kamikaze

Christian Guay-Poliquin: Lelujave sjene

Carsten Henn: Šetač knjiga

Elina Hirvoven: Kad ponestane vremena

Jokha Al-Harthi: Stablo gorke naranče

Sofi Oksanen: Čišćenje

Ivica Prtenjača: Albert

Ana Cristina Silva: Duge noći u Caxiasu

Ida Hegazi Hoyer: Priče o utjesi