8. 2. 2024.

Događaji, izvješća

Dijana Klarić

Prvo predavanje u sklopu novog programa Gradske knjižnice Požega Znanjem do zdravlja održalo se u srijedu, 7. veljače 2024. godine, u Dvorani znanja. Predavanje pod nazivom Što roditelj treba znati o utjecaju na zdravlje i novim trendovima na društvenim mrežama? održao je prof. dr. sc. Danijel Labaš, jedan od istaknutih hrvatskih komunikologa te inicijator i voditelj projekta Djeca medija.

Okupljenoj publici prof. Labaš na zanimljiv je i pristupačan način predstavio opasnosti s kojima se djeca suočavaju na društvenim mrežama, ali isto tako istaknuo i prednosti koje društvene mreže i mediji donose. Također, roditelji su imali priliku čuti korisne savjete o odgoju djece u medijskom okruženju.

Program Znanjem do zdravlja, u sklopu kojeg je održano jučerašnje predavanje, ima za cilj zdravstveno obrazovati građane pomažući im da prepoznaju, razumiju i usvoje zdrav način života, izbjegavajući navike koje bi mogle naštetiti njihovom zdravlju. Predavanja se održavaju od veljače do svibnja, svake prve srijede u mjesecu, a raspored preostalih predavanja možeš vidjeti ovdje.