12. 2. 2024.

Događaji, najave

Mirna Obradović

Ako se pitaš što ćeš raditi tijekom školskih praznika, tvoja Knjižnica pripremila ti je razne programe koji će se održavati od 19. do 23. veljače 2024. godine i omogućit će ti kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Sudjelovanjem u edukacijama, zabavnim programima, cjelodnevnim aktivnostima i sastancima čitateljskih klubova imaš priliku usavršiti svoje likovne vještine, okušati se u raznim zabavnim izazovima i kreativnim tematskim radionicama, naučiti neke nove kognitivne vještine, učiti se strpljivosti i logičkom razmišljanju te u opuštenoj atmosferi razgovarati o pročitanim knjigama s vršnjacima. To znači da ti ovaj put na praznicima zasigurno neće biti dosadno, a usput možeš steći neka nova znanja, vještine i poznanstva!

Saznaj što te sve očekuje i kako se prijaviti na određeni program, izaberi aktivnost(i) za sebe, nauči nešto novo, zabavi se ili pronađi svoj(e) naslov(e) i mjesto za čitanje i kvalitetno provedi slobodno vrijeme u svojoj Knjižnici!

EDUKACIJE

19. veljače – 23. veljače u 10 sati i 16 sati, Galerija svjetlosti

Umjetnik u meni

Likovne radionice s ciljem poticanja stvaranja i popularizacije umjetnosti, usavršavanja likovnog jezika te pružanja pomoći pri odabiru studija u okviru programa Umjetnik u meni održavaju se pod stručnim vodstvom akademske kiparice Tatjane Kostanjević. Namijenjene su srednjoškolcima, a prijaviti se možeš na e-mail omm@gkpz.hr ili na broj telefona 099 524 83 68.

19. veljače – 23. veljače u 16 sati, Dvorana znanja

Kriptografija za djecu

Program Kriptografija za djecu obuhvaća radionice za učenike šestog, sedmog ili osmog razreda usmjerene na upoznavanje s tradicionalnim i suvremenim kriptografskim sustavima, načinima šifriranja i dešifriranja te poticanje kritičkog promišljanja i kognitivnih potencijala. Održava se pod stručnim vodstvom profesora informatike Hrvoja Humskog, a prijaviti se možeš na e-mail omm@gkpz.hr ili na broj 099 524 83 68.

ZABAVA

19. veljače – 23. veljače u radnom vremenu Knjižnice, Dječji odjel

Maraton u slaganju puzzli

Maraton u slaganju puzzli u organizaciji Dječjeg odjela jedan je od novih programa Gradske knjižnice Požega namijenjen osnovnoškolcima koji sudionicima omogućava razvijanje suradničkih vještina, kvalitetno provođenje slobodnog vremena te stvaranje novih poznanstava, a pruža im priliku i da se okušaju u izazovu slaganja manjih i većih setova.

19. veljače – 23. veljače u radnom vremenu Knjižnice, Odjel za mlade i multimediju

Lego-maraton za osnovnoškolce

Lego-maraton za osnovnoškolce u organizaciji Odjela za mlade i multimediju akcija je timskog slaganja Lego-setova u kojoj sudjeluju članovi Lego-kluba. Riječ je o programu usmjerenom na poticanje logičkog razmišljanja te razvijanje sposobnosti zaključivanja, koncentracije i suradničkih vještina, a trenutačno ima oko 250 članova.

21. veljače u radnom vremenu Knjižnice, Dječji odjel

TIM

TIM je redovni cjelodnevni program za djecu osnovnoškolskog uzrasta koji se održava u organizaciji Dječjeg odjela, a obuhvaća niz kreativnih tematskih radionica usmjerenih na crtanje, bojenje, izrezivanje, modeliranje, pletenje, korištenje raznim materijalima te izrađivanje raznovrsnih predmeta.

ČITATELJSKI KLUBOVI

19. veljače u 18 sati, Odjel za mlade i multimediju

Čitateljski klub Knjigoljupci

Čitateljski klub Knjigoljupci okuplja mlađe osnovnoškolce, u dobi od sedam do deset godina, koji su zaljubljenici u knjigu. Njihova su druženja obilježena raznim aktivnostima s ciljem razvijanja čitateljskih navika, druženja s vršnjacima, tolerancije i međusobnog uvažavanja, a prijaviti se možeš na e-mail martina.hamzic@gkpz.hr ili na broj 099 524 83 68.

20. veljače u 19 sati, Dječji odjel

Čitateljski klub Čita

Čitateljski klub Čita namijenjen je starijim osnovnoškolcima, od 11 do 14 godina, koji dijele afinitet prema pisanoj riječi te želju za druženjem i razmjenom čitateljskih dojmova s vršnjacima. Njihovi su susreti poticajni za razvoj čitateljskih vještina, kritičkog mišljenja i kreativnosti, a prijaviti se možeš na e-mail snjezana.poljak@gkpz.hr ili na broj 099 436 05 32.

Čekamo te! Vidimo se u Knjižnici!