15. 2. 2024.

Događaji, najave

Klara Batinović

Tjedan psihologije ove se godine u Hrvatskoj obilježava 17. put, od 19. do 23. veljače 2024. godine, a obuhvaća organizaciju različitih aktivnosti kojima psiholozi predstavljaju svoju struku široj zajednici. Obilježavanju Tjedna psihologije pridružit će se i Društvo psihologa Požeško-slavonske županije koje će tom prigodom organizirati dva predavanja u Gradskoj knjižnici Požega.

Prvo predavanje pod nazivom Odabir zanimanja – roditelji kao vodiči: Uloga roditelja u djetetovom odabiru zanimanja održat će se u utorak, 20. veljače, u 18 sati u Dvorani mudrosti. Kako i sam naziv predavanja otkriva, raspravljat će se o važnosti roditeljske uloge u djetetovu odabiru budućeg zanimanja te će biti riječi o nekima od najčešćih izazova s kojima se roditelji u tom procesu suočavaju. Predavanje će održati Ivana Garilović, mag. psih.

Drugo predavanje Psihološke osnove boli održat će se u četvrtak, 22. veljače, u 18 sati u Dvorani mudrosti, a održat će ga Dragutin Ivanec, redoviti profesor pri Katedri za eksperimentalnu psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U sklopu navedenog predavanja bit će razmatrane situacije koje psihološkim čimbenicima mogu dovesti do promjena u doživljaju boli, odnosno do smanjenja boli, pri čemu će naglasak biti stavljen na ulogu očekivanja i učenja kao osnovicu placebo-učinka.

Priključi se obilježavanju Tjedna psihologije, dođi, poslušaj predavanja i otkrij nove savjete koji će ti pomoći u poboljšanju kvalitete života.