1. 3. 2024.

Novosti

Klara Batinović

Gradska knjižnica Požega treću godinu zaredom objavljuje natječaj za dramsko djeloigrokaz pod nazivom Povratak u Zlatnu dolinu. Taj natječaj provodi se s ciljem revitalizacije života i djela hrvatske dječje književnice Zlate Kolarić-Kišur, znamenitog imena požeške zavičajne povijesti i književnosti, te s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu. Tema je ovogodišnjeg natječaja sreća. Inspiracija za temu romansirana je biografija Čovjek koji je vjerovao u svoju sreću Zlate Kolarić-Kišur koja predstavlja životnu potragu za srećom Požežanina Dragutina Lermana. Odabranom temom natječaja autore se želi potaknuti na promišljanje što je zapravo istinska sreća u životu.

Najbolje ocijenjeno dramsko djelo (igrokaz) bit će nagrađeno novčanim iznosom od 400 eura i uprizoreno u okviru završne manifestacije Povratak u Zlatnu dolinu prigodom obilježavanja 130. obljetnice rođenja Zlate Kolarić-Kišur.

Natječaj traje od 1. ožujka do 1. svibnja 2024. godine, a program se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Više o programu i natječaju pročitaj na poveznici!