11. 3. 2024.

Događaji, izvješća

Klara Batinović

Tradicionalnim programom za svoje djelatnice, suradnice ustanove te ostale gošće Gradska knjižnica Požega već desetu godinu zaredom obilježila je Međunarodni dan žena. Galerija svjetlosti u petak, 8. ožujka 2024. godine, bila je ispunjena do zadnjeg mjesta, a okupljenu publiku oduševio je nastup Sandre Bagarić i Darka Domitrovića. Sjajnu izvedbu publika je nagradila dugotrajnim pljeskom, pri čemu je posebnu emociju izazvala izvedba Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta koju je publika otpjevala sa Sandrom Bagarić.

Obilježavanjem Međunarodnog dana žena Knjižnica na poseban način želi posvetiti pozornost svim ženama, a osobito ženama koje surađuju s Knjižnicom te prijateljicama djelatnica ističući pri tome važnu ulogu koju žene imaju u svim društvenim aspektima. Tako su se u Gradskoj knjižnici Požega na Dan žena slavila postignuća žena u ekonomiji, politici, književnosti, društvu i kulturi.

Program obilježavanja Međunarodnog dana žena održan je u suradnji s Gradom Požega i Turističkom zajednicom Grada Požege.

Cijelu fotogaleriju koncerta možeš pogledati ovdje!