19. 3. 2024.

Novosti

Mirna Obradović

U utorak, 19. ožujka 2024. godine, u Dvorani znanja Knjižnice potpisan je Sporazum o suradnji u projektu Knjiga svima koji je Gradska knjižnica Požega pokrenula s ciljem proširenja mreže knjižničnih usluga, omogućavanja dostupnosti knjižne građe ljudima u potrebi, poticanja čitanja i povećanja kvalitete života u teškim uvjetima.

Projekt koji je rezultat zajedničke predanosti obrazovanju, kulturi i jednakim mogućnostima za sve i zbog kojeg će knjiga biti dostupna svim građanima u županiji provodi se u suradnji s četiri ustanove u Požeško-slavonskoj županiji: Domom za starije i nemoćne osobe Požega na čelu s ravnateljicom Ružicom Alaber, Domom za odrasle osobe Ljeskovica na čelu s ravnateljicom Radom Matoš, Općom županijskom bolnicom Požega na čelu s ravnateljem dr. Ivanom Vukojom i Kaznionicom u Požegi na čelu s upraviteljem Zvonimirom Leopoldovićem.

U okviru projekta Knjiga svima Gradska knjižnica Požega spomenutim je ustanovama na trajno korištenje dala 735 primjeraka iz područja najnovije popularne beletristike i građe za djecu. Svaka ustanova dobila je početni fond od 160 primjeraka knjiga za odrasle, uz koje je Opća županijska bolnica Požega dobila i dodatnih 100 primjeraka građe za djecu namijenjenih za Odjel pedijatrije, a Knjižnica će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti dopunjavati postojeće fondove novim naslovima.

Gradska knjižnica Požega još jednom zahvaljuje svim partnerima u projektu Knjiga svima!