4. 4. 2024.

Događaji, izvješća

Dijana Klarić

Anamarija Jurić i Ariana Penava u srijedu, 3. travnja 2024. godine, u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega održale su predavanje pod nazivom Nealkoholna masna bolest jetre – tiha epidemija 21. stoljeća.

U sklopu predavanja doktorica Anamarija Jurić pojasnila je što je nealkoholna masna bolest jetre, kako nastaje i kako se dijagnosticira te kako se može prevenirati odnosno liječiti, a magistra nutricionizma Ariana Penava predstavila je na koji način prehrana utječe na zdravlje jetre te kako se dijetoterapijom može prevenirati odnosno pristupiti liječenju masne jetre. Anamarija Jurić doktorica je medicine i specijalistica gastroenterologije, a Ariana Penava magistra je nutricionizma i znanosti o hrani.

Predavanja u sklopu programa Znanjem do zdravlja održavaju se od veljače do svibnja, svake prve srijede u mjesecu, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Posljednje predavanje pod nazivom Izazovi na putu do roditeljstva 8. svibnja 2024. godine u 18 sati održat će Martina Ferenc Radovanlija, dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije.

Dođiposlušaj poučno i korisno predavanje i usvojimo zajedno zdrave životne navike. Vidimo se u Knjižnici!