24. 4. 2024.

Događaji, najave

Ivana Redkin

U petak, 26. travnja 2024. godine, u 19 sati u Dvorani znanja održat će se predstavljanje zbirke pjesama Terca na tišinu Sanina Karamehmedovića

Tom će prilikom autor i osnivač dubrovačkog benda Silente požeškoj publici predstaviti svoju prvu knjigu u kojoj je sabrao 40 pjesama, onih uglazbljenih u njihovoj originalnoj verziji te neuglazbljenih, poprativši ih i osobnim komentarima te pričama o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja.

Sanin će interpretirati odabrane pjesme, a posjetitelji će imati priliku čuti neke poznate pjesme onako kako ih je autor u početku zamislio te saznati više o njegovu radu s bendom i tekstovima koji se pjevaju, o suradnji s bratom koji uglazbljuje te pjesme, kao i o njegovu rastu kroz glazbu. 

Dođi u Knjižnicu, saznaj više o pjesmama poznatog dubrovačkog benda i o njihovom autoru! Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Vidimo se u Knjižnici!

Sve su moje pjesme iste. Sve nastaju u želji da budu otpjevane. Ako moram imenovati rekao bih da je ovo zbirka rock poezije koju sam pisao cijeli svoj dosadašnji život i barem nekoliko prošlih. Ne znam što reći o tim pjesmama, a da već nisam pokušao reći kroz njih. Svaku lijepu sliku ili misao već sam dao pretočiti u pjesme tako da mi za ove prozne dijelove ostaju samo one suhe, dosadne kao istina.

Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo. Osim njih tu su i nove pjesme. Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati. Prijateljski, nadam se. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu ― poručio je Sanin povodom izlaska svoje prve knjige.