29. 4. 2024.

Događaji, izvješća

Ivana Redkin

Glazbenik i tekstopisac te osnivač dubrovačke grupe Silente Sanin Karamehmedović u petak, 26. travnja 2024. godine, u 19 sati u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega okupljenoj je publici predstavio zbirku pjesama Terca na tišinu.

Govoreći o svojoj prvoj knjizi u kojoj je sabrao 40 pjesama iz repertoara grupe Silente, autor je publici otkrio više o svojim glazbenim i pjesničkim početcima, osnivanju poznatog dubrovačkog benda i svojem rastu kroz glazbu. Tijekom opuštenog, duhovitog i iskrenog razgovora kojim je oduševio sve prisutne, držeći cijelo vrijeme njihovu pozornost, Sanin im je otkrio i više o suradnji s bratom, kao i zanimljivosti o sebi, pjesmama i bendu, koje pjesnike čita te koji su mu daljnji planovi na glazbenom i književnom polju.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi koja je pratila susret obožavatelji dubrovačkog benda i ljubitelji poezije tako su imali priliku upoznati svijet tog autora i njegova benda, a Sanin je publici čitao i odabrane pjesme iz zbirke te je sve prisutne počastio i ekskluzivom pročitavši im još neobjavljene stihove

Druženje s autorom nastavljeno je i dugo nakon službenog predstavljanja, kad su posjetitelji mogli kupiti knjigu te su strpljivo čekali da dobiju posvetu, fotografiraju se i porazgovaraju s njim, zbog čega su neki došli i iz udaljenih krajeva.

Svi koji nisu nabavili svoj primjerak, zbirku Terca na tišinu mogu posuditi na Odjelu književnosti!