29. 5. 2024.

Događaji, izvješća

Klara Batinović

Margareta Peršić postavila je na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega svoje dvije izložbe Brodarica i Riječ čije je otvorenje održano u utorak, 28. svibnja 2024. godine. Stvaran doživljaj Mediterana oduševio je posjetitelje koji su mogli uživati u vizualnim, olfaktivnim i taktilnim elementima popraćenima glazbenim izvedbama.

Brodarica je autorsko djelo koje objedinjuje nekoliko umjetničkih grana i praksi te otkriva autoricu kao slikaricu, ilustratoricu, pjesnikinju, kustosicu, pa čak i glazbenu urednicu. ― Bruna Justinić

Usporedno s Brodaricom, na Galeriji svjetlosti postavljen je i slikopis Riječ, drugi dio iz ciklusa s naglaskom na četiri teme pod nazivom Voda, Vatra, Zrak i Zemlja, u kojima autorica poziva na putovanje kroz vrijeme svim tim elementima: elementom vode u izložbi Brodarica i elementom zraka u izložbi Riječ.

Ljudi se danas boje tišine, boje se riječi, a u tišinama rastu priče. Priče ne grizu, nastaju da bismo mogli preživjeti posjekotine, probleme i padove. ― istaknula je prigodom otvorenja izložbe Margareta Peršić.

Izložbe Brodarica i Riječ možeš pogledati na Galeriji svjetlosti do 15. srpnja 2024. godine u radnom vremenu Knjižnice, a kako je izgledalo otvorenje izložbe, pogledaj u fotogaleriji. Dođi i doživi izložbu koja će zaokupiti sva tvoja osjetila. Vidimo se u Knjižnici!