5. 9. 2024.

Novosti

Klara Batinović

Brojni legoljupci, ali i ostala zainteresirana javnost, od danas, 5. rujna 2024. godine, u Gradskoj knjižnici Požega u Galeriji Tunel imaju priliku posjetiti izložbu Zaronimo u Lego-svijet. U okviru spomenute izložbe bit će izloženi Lego-setovi Gradske knjižnice Požega koje su u sklopu Lego-maratona vrijedno sastavljali korisnici Knjižnice, od najmlađih do starijih. Knjižnica, naime, ima ukupno 40 Lego-setova i tri Lego-kluba.

Najveći je klub po broju članova Lego-klub za osnovnoškolce s više od 230 članova. Članovi navedenog kluba nekoliko puta godišnje tijekom školskih praznika sastavljaju Lego-setove na Odjelu za mlade i multimediju, pri čemu razvijaju logičko razmišljanje te sposobnosti zaključivanja, koncentracije i suradničkih vještina. Drugi je oblik timskog slaganja Lego-setova u Gradskoj knjižnici Požega Obiteljski Lego-maraton. Veliki i mali članovi obitelji tijekom pet dana na Dječjem odjelu slažu Lego-setove, pri čemu ujedno stvaraju nove obiteljske uspomene u svojoj Knjižnici. S obzirom na to da Lego-setove vole sastavljati i stariji, Lego-klub za odrasle okuplja ukupno 60 članova koji se također rado odazivaju Lego-maratonima.

Volio ili ne volio Lego-setove, izložba Zaronimo u Lego-svijet zasigurno će te oduševiti jer imaš priliku pogledati poznate svjetske građevine, automobile, umjetnička djela, glazbene instrumente, popularne filmske scene i još mnogo toga.

Dođi, posjeti izložbu i podrži trud naših vrijednih legoljubaca. Vidimo se u Knjižnici!