18. 9. 2024.

Događaji, najave

Klara Batinović

Gradska knjižnica Požega pokreće novi program Medijski znalci namijenjen osnovnoškolcima od petog do osmog razreda, koji će se provoditi jednom tjedno od 17. listopada do 14. studenog 2024. godine. Medijski znalci program je koji obuhvaća ukupno šest predavanja i radionica o raznim temama iz područja medijske pismenosti.

Iako su mediji naša svakodnevica, djeca su pri njihovoj konzumaciji nerijetko prepuštena sama sebi, pa tako podliježu medijskim manipulacijama, postaju žrtve medijskog nasilja i izloženi idealiziranim prikazima ljepote, što posljedično može ugroziti i njihovo mentalno zdravlje. U skladu s navedenim, medijska pismenost postaje jedna od ključnih vještina 21. stoljeća, a završetkom programa polaznici će biti osposobljeni prepoznati medijske manipulacije te poštovati sebe, ali i druge u virtualnom svijetu.

Program će provoditi djelatnica Gradske knjižnice Požega Klara Batinović, magistra komunikologije, a popis je predavanja i radionica sljedeći:

  1. Upoznajmo novinarstvo
  2. Lažne vijesti i medijske manipulacije
  3. Život s druge strane ekrana (društvene mreže i influenceri)
  4. Poštujmo sebe i druge u virtualnom svijetu (medijsko nasilje, govor mržnje i ljudsko dostojanstvo)
  5. Mediji i emocije
  6. Budi svoj – društvene mreže i mentalno zdravlje.

Termini održavanja radionica definirat će se u dogovoru s grupom. Prijave se primaju osobno na Znanstvenom i studijskom odjelu, e-mailom na adresu klara.batinovic@gkpz.hr ili pozivom na broj 099 393 02 25.

Upiši svoje dijete i omogući mu da postane pravi medijski znalac koji će znati sigurno ploviti svijetom društvenih mreža i ostalih medijskih platformi!