22. 10. 2024.

Događaji, najave

Ivana Redkin

U petak, 25. listopada 2024. godine, u 19:30 na Galeriji svjetlosti održat će se četvrti festival recitacije Probudi me!. Osim 14 mladih recitatora, u programu će sudjelovati požeška pjesnikinja Lucija Relić koja će publici predstaviti svoje pjesme te će se zajedno s bratom Rokom Relićem pobrinuti i za glazbeni dio programa.

Projekt Probudi me! Gradska knjižnica Požega organizira četvrtu godinu zaredom, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, s ciljem popularizacije pjesništva te edukacije i promocije recitatora poezije, kao i predstavljanja suvremenih pjesničkih imena publici. 

Projekt, s ovogodišnjom temom Male radosti, provodi se u nekoliko faza: objava javnog poziva na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Knjižnice, prijava zainteresiranih slanjem videosnimki recitacije poezije, edukacija iz područja scenskog nastupa održana 1. listopada pod stručnim vodstvom glumice Jelene Miholjević, tijekom koje su polaznici pripremali recitacije odabranih pjesama, te završna manifestacija 25. listopada, kad će se recitatori s pripremljenim izvedbama predstaviti publici.

U završnici programa bit će otvorena i izložba tekstova poezije. Riječ je o 13 pjesama pet mladih autorica i autora koji su svoje pjesničke radove poslali na literarni natječaj Probudi me! i pred kojima će publika moći zastati te odvojiti trenutak za razmišljanje i otkrivanje tihog svijeta riječi. Autori su tih tekstova pjesama koji će u Gradskoj knjižnici Požega biti izloženi tijekom Mjeseca hrvatske knjige: Nikola Bunčić, Ema Zeman, Marija Čokrlić, Laura Pavičić i Eva Svjetličić.

Dođi u Knjižnicu i uživaj u toj jedinstvenoj manifestaciji. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Vidimo se!