1. 10. 2024.

Događaji, izvješća

Ivana Redkin

Poznata i nagrađivana glumica Jelena Miholjević na Galeriji svjetlosti u ponedjeljak, 30. rujna u 19 sati požeškoj je publici otkrila i pjesnički talent, predstavivši svoju prvu zbirku poezije Taj glas.

Uz moderiranje cijenjenog urednika Zorana Maljkovića, u opuštenoj i ugodnoj atmosferi, autorica je iskrenim interpretacijama publiku upoznala s dijelom svog opusa pri čemu je svaka pjesma imala svoju priču otkrivajući djelić intime autorice.

Unoseći emocije u svaku izgovorenu riječ, autorica je interpretacijama odabranih pjesama povela prisutne u svoj pjesnički svijet te s publikom podijelila osobne priče i anegdote iz života. Između čitanja pjesama, publika je tako imala priliku čuti kako su stihovi i knjiga nastajali, tko joj je u tome pomogao, kako je izgledala suradnja s urednikom, kako je dala naslov zbirci kao i mnoge druge zanimljivosti. Vođena trenutkom inspiracije, jednu je od svojih pjesama Jelena odlučila i otpjevati te čitala pjesme po željama publike. Prisutni su imali priliku i postavljati pitanja autorici te ostali oduševljeni glumicom i pjesnikinjom koja je pokazala kako umjetnost može dodirnuti najdublje dijelove naše duše, pa su aplauzi ispunili prostor nakon svake njezine interpretacije.