17. 10. 2024.

Novosti

Vlasta Peći Marčetić

Mjesec hrvatske knjige 2024. započeo je novom uslugom naše Knjižnice. U fondu su sad dostupne i zvučne e-knjige. Snimljene su na temelju knjiga koje su u fizičkom obliku objavljene od 2007. do 2024. godine, a čitaju ih profesionalni glumci. Uglavnom su iz područja književnosti, manji su broj naslova stručne i dječje knjige. Pretražive su po autoru ili naslovu, godini izdanja, sadržaju, vrsti korisnika kojima su namijenjene, predmetu i jeziku.

Koji je rok posudbe i kako vratiti e-knjigu?

Zvučne e-knjige možeš posuditi besplatno ako si član Knjižnice i ako nemaš zakasninu za ostalu knjižničnu građu.
U jednom kalendarskom mjesecu član može posuditi pet naslova (odnosi se i na e-knjigu i na zvučnu e-knjigu) kojima se istovremeno može koristiti na četiri uređaja. Rok je posudbe 30 dana, a nakon isteka posudbenog roka posuđeni naslov bit će automatski razdužen.

Kako doći do e-knjige?

Zvučnu e-knjigu možeš posuditi i preuzeti pomoću aplikacija namijenjenih određenoj vrsti uređaja. Te knjige možeš slušati na računalu, tabletu ili mobilnom telefonu.
Preporučuju se aplikacije Cantook by Aldiko (za mobilne uređaje) te Thorium Reader (za računala).
Prijavi se u online katalog svojim korisničkim podatcima (brojem iskaznice i PIN-om) i nakon odabira željenog naslova POSUDI, a zatim PREUZMI e-zvučnu knjigu na svoj uređaj.

Upute za korištenje pronađi na poveznici:

Katalog Gradske knjižnice Požega – ZaKi Book Readium (gkpz.hr)

Prijave poteškoća i prijedlozi mogu se slati na adresu elektroničke pošte: zakibook@vivainfo.hr.