21. 3. 2024.

Novosti

Ivana Redkin

Voliš li svoje misli pretočiti u stihove i zabilježiti ih na papir, a dosad si ih držao/držala za sebe? Ne voliš javne nastupe i svoje pjesme nisi javno recitirao/recitirala? Nisi imao/imala priliku javno objaviti svoje stihove, a rado bi ih podijelio/podijelila s drugim zaljubljenicima u pjesničku riječ? Ako je tvoj odgovor potvrdan te uz to živiš na području Požeško-slavonske županije i imaš između 16 i 30 godina, prijavi se na natječaj, pokaži svoj talent i sudjeluj u izložbi tekstova pjesama koju će Gradska knjižnica Požega organizirati u okviru projekta Probudi me! u Mjesecu hrvatske knjige 2024. godine

Na prvi dan proljeća i rođendan hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića obilježava se i Svjetski dan pjesništva, a Gradska knjižnica Požega tim povodom u okviru projekta Probudi me! raspisuje literarni natječaj za najbolje pjesme koje će biti predstavljene na izložbi tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Ciljevi su natječaja poticanje pjesničkog stvaralaštva i dodatne popularizacije pjesničke forme te pružanje prilike talentiranim mladim autorima da javno izlože svoje radove.

Natječaj traje od 21. ožujka do 1. rujna 2024. godine, nakon čega će Prosudbeno povjerenstvo odabrati najbolje radove koji će biti postavljeni u okviru izložbe najboljih tekstova pjesama u Knjižnici i predstavljeni na festivalu recitacije Probudi me! tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2024. godine.

Prijavi se na natječaj i pokaži pjesničko umijeće te podijeli svoje stihove s drugima!

Više o natječaju pročitaj na poveznici.