2. 2. 2023.

Novosti

Bernarda Pirović

S ciljem poticanja čitanja, početkom svakog mjeseca Gradska knjižnica Požega donosi popis preporuka književnih i publicističkih naslova koji se bave određenom temom. Tako nastaje naš mjesečni tematski bilten, a pred tobom je sada zbirka od 24 teme s mnoštvom preporuka za čitanje. Inspiriraj se i među brojnim naslovima izaberi nešto za sebe! 

U nastavku saznaj koje su se teme našle na tom popisu i pročitaj neki od predloženih naslova koje ćeš pronaći u fondu Odjela književnosti te Znanstvenog i studijskog odjela. Sve do sada objavljene biltene koji se nalaze na posudbenom i na informativnim pultovima Knjižnice možeš pročitati i u digitalnom obliku! Preuzmi svoj tematski bilten, pregledaj opise i pronađi inspiraciju za čitanje.

Za više preporuka posjeti i platformu Čitamo. na mrežnoj i Facebook stranici, Instagram profilu i YouTube kanalu gdje te očekuju videopreporuke ljubitelja knjige iz cijele Hrvatske te informacije o Natječaju za prikupljanje preporuka za čitanje, Festivalu dobre preporuke, javnoj tribini o čitanju te publikaciji Čitamo

Preuzmi svoj tematski bilten ili posudi knjigu u Knjižnici, čitaj, uči, rasti! 

Projektom Čitam. unaprijedit će se mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja. Projekt Čitam. usmjeren je i na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima. 

Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.